volg KidsPassie op Facebook

Binnen de lijntjes kleuren

Vanaf onze schooltijd leren we al binnen de lijntjes te kleuren. En dit leren wij ook weer onze kinderen. Uiteraard is het fijn dat een kind binnen de lijntjes leert kleuren maar nog leuker zou het zijn als het een keuze of mogelijkheid is, en dat kinderen leren dat buiten de lijntjes kleuren eigenlijk helemaal niet zo erg is.

Buiten de lijntjes kleuren

Zelf ben ik van kinds af aan een persoon geweest die altijd binnen de lijntjes wilde kleuren. Het gevoel te hebben alles zo goed mogelijk te willen doen en vooral te doen wat de maatschappij van mij verwacht.
Zo ook in mijn werk. Het liefst werkte ik altijd voor een werkgever. Ook hier kon ik weer netjes binnen de lijntjes blijven en mijn werkzaamheden uitvoeren zoals van mij werd verwacht. Het is dan ook niet raar dat men altijd tevreden was over mijn werk.
Totdat ik erachter kwam wat mijn passie was! Het coachen van kinderen en (jong) volwassenen! Maar om deze passie te volgen moest ik naar mijn gevoel een heel eind  “buiten de lijntjes” gaan kleuren. En dat is niet zoals ik het geleerd heb! En een nog grotere vraag: kan ik dit wel?
Tot de dag van vandaag kan ik alleen maar zeggen heel blij te zijn dat ik mijzelf de mogelijkheid heb gegeven om buiten de lijntjes te kleuren en dat ik dit ook heb aangedurfd. Maar dat is niet zomaar gegaan. Want voor mij betekent dit dat ik me kwetsbaar op moet stellen, bepaalde feiten onder ogen moet gaan zien, en dat ik nog regelmatig aanloop tegen zaken die ik heel spannend vind en eerder wellicht niet eens zou aandurven.

Werken vanuit mijn hart

Wat het buiten de lijntjes kleuren me tot dusverre wel heeft gebracht is dat ik nu werk doe vanuit mijn hart, ik maak steeds meer gebruik van mijn eigen kwaliteiten, ik merk dat ik daardoor mijn werk steeds leuker ga vinden en ik ook betere resultaten bereik in de sessies met ouder en kind. 
Door deze inzichten vraag ik me dan ook af waarom we eigenlijk leren om binnen de lijntjes te kleuren? En waarom geven wij dit weer door aan onze kinderen? Laten we eerlijk zijn dat als we geen kaders zouden hebben het een grote chaos wordt op de wereld (binnen het gezin, op school, het verkeer etc). Kaders zijn nu eenmaal nodig om zaken overzichtelijk en veilig te houden (beeld je eens in dat er nergens stoplichten zouden staan of dat kinderen zelf konden kiezen wanneer ze naar school willen).
Ondanks dat we in grote lijnen rekening dienen te houden met bestaande regels en kaders, kunnen we soms wel eens onszelf afvragen wat de voordelen zijn als we af en toe buiten de lijnen durven te kleuren. Want door dit te doen ben ik erachter gekomen:
  • Wat ik zelf graag wil
  • Weet ik beter wat mijn behoeftes zijn en waar dus mijn grenzen liggen
  • Ontwikkel ik mijn eigen kwaliteiten en mogelijkheden  
  • En leer ik ‘wat zou kunnen zijn’ in plaats van ‘wat zou moeten zijn’

Contact maken met jezelf

En dit gun ik iedereen! Want niets is belangrijker om in contact te zijn met jezelf! Durven toe te laten wat je voelt en luisteren naar wat je echt wilt! Dus laten we beginnen met kinderen op een eigen manier te laten tekenen, ook al is dit ‘buiten de lijntjes’. Als ouder kunnen wij dan aangeven in hoeverre een kind kan en mag gaan.
Ik ben vandaag gestart met het schrijven van mijn eerste blog. Hiermee kleur ik voor mijzelf  ook weer ‘buiten de lijntjes’. Op deze manier van communiceren hoop ik dichter bij mijn klanten te staan. En om zichtbaar te zijn. Ontzettend spannend, maar ik heb het wel gedaan…..
Binnen de lijntjes kleuren
Kidspassie.nl maakt gebruik van cookies. Bekijk wat dit voor u betekent. Wanneer u doorgaat accepteert u het gebruik van deze cookies. accepteren

Uw privacy is belangrijk voor ons

Wij respecteren de privacy van bezoekers van de website en dragen er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.

Als u een contact- of aanmeldformulier op de website invult, of ons een e-mail stuurt, dan worden de gegevens die u ons toestuurt bewaard zolang als naar de aard van het formulier of de inhoud van uw e-mail nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling daarvan.

Cookie informatie

Wij maken op onze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op de harde schijf van uw computer wordt opgeslagen. Daarmee kunnen wij onder andere verschillende opvragingen van pagina's van de website combineren en het gedrag van gebruikers analyseren. U kunt het gebruik van de cookies die verband houden met statistieken over het gebruik van onze site weigeren, hoewel dit de functionaliteit en het gebruiksgemak van de website kan beperken.

Gebruik van sessie cookies
Met behulp van een sessie cookie onthouden wij gedurende uw bezoek dat u bent ingelogd. U hoeft dan niet bij elke pagina opnieuw in te loggen en kunt gebruik maken van de winkelwagen. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra u uw webbrowser afsluit.

Google Analytics

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de "Analytics"-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Recht op inzage en correctie of verwijdering van uw gegevens

Indien u een relatie met ons bedrijf heeft, heeft u het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van uw gegevens. Zie hiervoor onze contactpagina. Om misbruik te voorkomen kunnen wij u daarbij vragen om u adequaat te identificeren.

In- en uitschakelen van cookies en verwijdering daarvan

Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan u vinden met behulp van de Help-functie van uw browser.

Informatie over cookies

De website Kidspassie.nl maakt gebruik van cookies. Bekijk hier wat de cookies doen en wat dit voor u betekent.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein tekstbestandje dat met de pagina's van deze website wordt meegestuurd. Het bestandje wordt door uw browser op de harde schijf van uw computer opgeslagen. De cookies worden gebruikt om de website beter te laten functioneren en om het webbezoek te monitoren. Ze hebben als doel uw gebruiksgemak te verhogen.

Welke cookies gebruikt Kidspassie.nl?

Hieronder vindt u een overzicht van alle cookies die in het domein van Kidspassie.nl worden gebruikt.

CookieOmschrijving
PHPSESSIDFunctioneel cookie (bewaartijd: alleen tijdens browser sessie)

Wordt op uw computer geplaatst zodra u onze site bezoekt. De cookie wordt gebruikt om te onthouden op welke pagina u bent, zodat de juiste menuknop geaccentueert kan worden.
__utma
__utmb
__utmc
__utmz
Statistiek cookie (bewaartijd: 2 jaar)
Statistiek cookie (bewaartijd: 30 minuten)
Statistiek cookie (bewaartijd: alleen tijdens browser sessie)
Statistiek cookie (bewaartijd: 6 maanden)

Worden gebruikt voor analyse van het websitegebruik door Google Analytics. Uw webadres wordt automatisch onherkenbaar gemaakt, zodat er geen persoonlijk terug te leiden gegevens worden opgeslagen.
cookiekeuzeFunctioneel cookie (bewaartijd: 1 jaar)

Wordt gebruikt om te onthouden dat u via de knop "accepteren" toestemming heeft gegeven voor het gebruik van de cookies van Google Analytics.

Weigeren / verwijderen van cookies

Wilt u liever niet dat er cookies worden geplaatst op uw computer? Of wilt u alle cookies verwijderen? Dan kunt u dat regelen op het instellingenscherm van uw browser (Internet Explorer, Firefox, Chrome, etc.). Op de website van de Consumentenbond wordt uitgelegd hoe dat precies werkt.

Privacy

De gegevens die worden opgeslagen in onze cookies, worden alleen gebruikt ten behoeve van Kidspassie.nl. Kidspassie.nl gaat zorgvuldig om de geregistreerde gegevens. Bekijk hier ons privacy beleid.